Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@00:35:07 GMT

افزایش توفیقات ماه کرامت با صدقه

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۴۷۸۶۲

ایکنا نوشت:

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن پویا، معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نمایندگی قم، در پاسخ به این پرسش که مقدمات و لوازم بهره‌مندی از ماه رمضان چیست؟ گفت: خداوند متعال برای ماه مبارک رمضان ماه‌های رجب و شعبان را پیش‌بینی کرده‌اند. وقتی به فضایل این دو ماه نگاه می‌کنیم می‌بینیم که این دو ماه خصوصیت‌هایی دارد که مقدمه‌های ورود به رمضان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزه‌هایی که در این ماه توصیه شده است و یا اینکه خداوند این دو ماه را ماه‌های مغفرت خوانده است، شب نیمه شعبان را که شب احیا و به تعبیر برخی روایات را قدر خوانده و یا برای روزه ۲۷ ماه رجب آنقدر فضیلت خوانده شده است و در برخی از روایت ثواب هفتاد سال روزه برای آن عنوان شده است و این‌ها لوازمی است که اگر انسان توجه کند مقدماتی است که انسان را برای ماه رمضان آماده می‌کند.

تمهید مقدمات روزه‌داری در دو ماه رجب و شعبان
پویا ادامه داد: رمضان میهمانی خداست، انسان وقتی می‌خواهد میهمانی برود به تناسب نوع میهمانی و هر کس در حد توان خودش وسایل و لوازمی از پوشش گرفته و تا لوازم دیگر مهیا می‌کند که هم احترام به صاحب‌خانه گذاشته باشد و هم به میهمانی. مثلا در عزاداری و شادی لباس‌ها و برخوردهایی متفاوت لازم است.وی افزود: خداوند ماه رجب و شعبان را اسبابی قرار داده است برای انسان، تا او وسایل مورد نیاز برای این میهمانی را مهیا بکند. انسان باید در این دو ماه طلب مغفرت کند، اگر توانست روزه بگیرد، دعاهای ماه رجب و شعبان را بخواهد و به‌تدریج مهیا شود برای ماه رمضان که تمام لحظات و شب و روزش رحمت است و منادی ندا می‌دهد که آیا توبه‌کننده‌ای است که ما او را ببخشیم؟ با این وضعیت انسان وارد ماه رمضان می‌شود. به تعبیر روایات ماه مبارک رمضان یا رمضان الکریم که به معنای ماه کرامت است. در واقع لوازم ورود به این ماه استغفار و توبه است که روح انسان پاک شود تا بتواند وارد رمضان شود.
لوازم بهره‌مندی از ماه رمضان
معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نمایندگی قم در پاسخ به این پرسش که در خود ماه رمضان چه لوازمی برای بهره‌مندی باید وجود داشته باشد؟‌ گفت: در حال عبادت انسان در حال تقرب به خداوند است، لازمه تقرب، رحمت و مرحمت خداوند است وقتی آتش نزدیک چوب قرار بگیرد،‌ لازمه این تقرب سوختن چوب است، اما وقتی این چوب تر باشد یا فاصله‌اش زیاد باشد و یا موانع دیگری باشد، این تقرب تاثیری نخواهد داشت.پویا ادامه داد: روزه یعنی عبادت خدا، با ورود به روزه انسان تقرب به خداوند متعال پیدا می‌کند. اگر این قابلیت وجود نداشته باشد این تقرب ایجاد نمی‌شود و فضایل حاصل نخواهد شد. بنابراین برای بهره‌مندی از لوازم این ماه ضمن اینکه این تقرب خود به خود ایجاد می‌شود و انسان روزه می‌گیرد باید از گناه دوری کند.
اجتناب از گناه؛ بالاترین عمل ماه
وی افزود: چنانچه پیامبر اکرم(ص) در آخرین روز ماه مبارک شعبان در خطبه‌ای راجع به فضایل ماه رمضان سخن گفتند و از امام علی(ع) سوال کردند چه کاری در این ماه بالاترین کار است که حضرت فرودند اجتناب از گناهان خدا، اگر روزه بگیریم اما گناه کنیم، روزه ما هیچ فایده‌ای نخواهد داشت و مانند چوب تری خواهد بود که هر چه آتش نزدیکش باشد نخواهد سوخت.پویا تصریح کرد: گناه و معصیت انسان را از تقرب و نتیجه تقرب یعنی رحمت الهی و عنایات خاصه خدا از بین می‌برد و به قول امیر مومنان تنها گرسنگی و تشنگی برای روزه‌دار باقی می‌ماند و چه‌بسا که انسان از ماه مبارک رمضان خارج می‌شود و تنها یک حداقل وظیفه را انجام را انجام داده است که عدم معصیت خوردن روزه است اما از فضایل، رحمت‌ها و عنایت‌هایی که خداوند برای این ماه قرار داده است بی‌بهره خواهد بود.
صدقه؛ عامل افزایش توفیقات
معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) نمایندگی قم، در پاسخ به این پرسش که چه کارهایی باعث می‌شود انسان فضیلت بیشتری از این ماه ببرد؟ گفت: بخش اول ترک گناه و معصیت بود، اما برای جلب توفیقات بیشتر الهی طبیعی است که پاکی و عبادت خداوند و قدر شب شب و روز ماه مبارک رمضان را دانستن می‌تواند به توفیقات بیشتر منجر شود.وی ادامه داد: توجه به فقیران، مستمندان و مسکینان نیز بسیار مد نظر است. ما در روایات داریم که یکی از چیزهایی که خداوند روزه را برای آن قرار داده است این است که انسان قدری به فکر گرسنگان و مسکینان باشد. عملا اگر کسی می‌خواهند از این ماه سود ببرد علاوه بر ترک گناه باید جلب منفعت بکند که یکی از راه‌های آن در کنار ادعیه و اعمال توصیه شده، گرفتن دست نیاز مستمندان را که دراز شده است می‌باشد و انسان تا جایی که می‌تواند در این ماه صدقات واجب و مستحب بدهد و به نیازمندان کمک بکند.پویا در پایان گفت: گاهی ممکن است کسی مسکین نباشد اما گرفتار باشد و آبرویش در خطر باشد و قرضی داشته باشد و می‌توان به او کمک کرد. اگر این کارها انجام شود قطع آن تقرب واقعی حاصل می‌شود و انسان به آن تعالی که برای روزه‌داران واقعی قرار داده است می‌رسد.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۴۷۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری

یکی از معضلات ترافیکی شهـــر تهــــران موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه هستند. طی سالیان گذشته ازسوی پلیس راهور تهران بزرگ برای کنترل این موضوع طرح‌های مختلفی اجرا شده است که هرچند بی‌تأثیر نبوده، اما علاج کار هم نبوده است. بخش زیادی از راکبان موتورسیکلت با وجود داشتن مهارت کافی و لازم برای اخذ گواهینامه، مواردی، چون هزینه بالا و زمان‌بر بودن فرایند گرفتن گواهینامه را دلیل مقاومت‌شان برای گرفتن گواهینامه عنوان می‌کنند. در همین راستا مدتی است که طرح جالبی توسط مرکز صدور گواهینامه فراجا در چند شهر کشور از جمله تهران اجرا می‌شود که طی آن دارندگان موتورسیکلت فاقد گواهینامه د رصورت داشتن مهارت کافی و احراز شرایط، می‌توانند با پرداخت مبلغی بسیار کمتر از آنچه باید در فرایند دریافت گواهینامه عادی پرداخت کنند، یک‌روزه صاحب گواهینامه شوند.

۱۰۵ هزار ثبت‌نام، حدود ۱۰۰ هزار صدور گواهینامه

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا در خصوص تعداد افراد متقاضی و میزان گواهینامه‌های صادر شده در قالب این طرح برای موتورسیکلت‌سواران تهرانی هم گفت: «درخصوص این طرح و میزان موفقیت آن ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که اگر قرار بود با استفاده از همان روش قدیمی صدور گواهینامه برای گواهینامه‌دار کردن راکبان موتورسیکلت فاقد گواهینامه اقدام کنیم، بدون درنظر گرفتن افرادی که در ادامه اضافه می‌شوند و با فرض ثابت ماندن این عدد، با درنظر گرفتن مواردی، چون ظرفیت پذیرش و زمان آموزش و هزینه‌ها، این کار حدود ۴۹ سال زمان می‌برد.»

سرهنگ کرمی‌اسد در ادامه افزود: «تا به امروز ۱۰۵ هزار نفر از شهر تهران در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. از این تعداد تا به امروز ۹۹ هزار و ۷۴۵ جلد گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه صادر شده است.»

طرحی ویژه موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه

سرهنگ احمد کرمی‌اسد، رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا درخصوص این طرح می‌گوید: «طرح یک‌روزه گواهینامه با عنوان «طرح ویژه صدور گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه» از حدود یک‌سال قبل درحال اجراست. در این طرح فقط موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه می‌توانند با ورود به سایت و ثبت‌نام در مدت یک‌روز با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف معاینه پزشکی، تأیید مهارت و آزمون نظری و عملی گواهینامه خود را دریافت کنند. به‌عبارت دیگر شرط اصلی برای پذیرش فرد این است که درحال حاضر موتورسوار باشد؛ یعنی موتورسیکلتی که مشخصات آن در سامانه ثبت می‌شود، باید به نام فرد متقاضی یا والدین او باشد. سایر افراد باید از طریق همان روش معمول برای گرفتن گواهینامه اقدام کنند. تمام مراحل این طرح به‌صورت سیستمی و بدون دخالت عامل دستی بوده و دیگر خبری از کاغذبازی و بایگانی و مواردی از این دست نیست.»

۱۲۵۰۰۰۰ موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه در پایتخت

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا درخصوص تعداد موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه در شهر تهران افزود: «طبق ارزیابی صورت گرفته در مرداد سال گذشته که زمان آغاز طرح است، یک‌میلیون‌و ۲۵۰ هزار نفر موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه رانندگی موتورسیکلت در تهران حضور دارند.»

سرهنگ کرمی‌اسد درخصوص میانگین روزانه مراجعه موتورسیکلت‌سواران تهرانی فاقد گواهینامه نیز می‌گوید: «به‌طور میانگین و با توجه به ظرفیت موجود، در قالب این طرح روزانه به حدود ۲ هزارمتقاضی تهرانی خدمات ارائه می‌شود.»

اجرای طرح از مرداد ۱۴۰۲ در تهران

رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا در خصوص زمان آغاز اجرای این طرح افزود: «اردیبهشت سال ۱۴۰۲ یعنی حدود یک‌سال قبل بود که این طرح به‌صورت آزمایشی در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران اجرا شد و بازخورد‌های خوبی از آن دریافت کردیم. بعد از اجرای این طرح آزمایشی به‌مدت یک تا ۲‌ماه در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران، این طرح به‌صورت آزمایشی در استان سمنان اجرا شد تا در سطحی کلان‌تر مشکلات و نواقص احتمالی مربوط به آن احصا شود. در ادامه طرح در استان‌های مختلف اجرا شد تا اینکه در مرداد ۱۴۰۲ نوبت به شهر تهران رسید.»

مشارکت ۱۴ آموزشگاه شهر تهران در اجرای طرح

سرهنگ احمد کرمی‌اسد درباره اجرای این طرح در شهر تهران، گفت: «برای اجرای طرح همایشی با حضور تمام آموزشگاه‌های موتورسیکلت در سراسر کشور برگزار شد که حدودا شامل ۱۷۰ آموزشگاه بود. در این همایش با توضیح درخصوص نحوه اجرای طرح، از آموزشگاه‌هایی که تمایل به همکاری داشتند دعوت به عمل آمد تا در اجرای طرح مشارکت کنند که در مجموع حدود ۹۰ آموزشگاه اعلام آمادگی کردند. در ادامه با توجه به استقبال خوبی که از سوی موتورسیکلت‌سواران صورت گرفت، امروز ۱۴ آموزشگاه موتورسیکلت شهر تهران در اجرای این طرح مشارکت دارند.»

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار اجتماعی ، پلیس راهنمایی و رانندگی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • جزئیات دریافت گواهینامه یک‌روزه موتور
  • کارگاه یک روزه جوانی جمعیت برگزار می شود
  • ژابی آلونسوی یک روزه لورکوزن در فرانکفورت
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه/ مسیر دسترسی به آبشار مسدود شد
  • مسدود شدن مسیر دسترسی به آبشار لوه؛ مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری در تهران
  • جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان